Fytase findes i korn og kornprodukter, men ikke havre, og derfor har fytinsyren frit spil i havregryn. Havregryn indeholder en lang række mineraler og vitaminer, hvor de mest mærkbare er B-og E-vitaminer, som har en meget stor påvirkning på vores krops sundhed, samt evne til at undgå sygdom. Dele af havregrynenes mineraler kan derfor næppe optages, men for en i øvrigt varieret kost er det ikke et problem. Havregryn er nemlig propfyldt med vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer. Vitaminer pr. Phytase inaktiveres dermed også, så det hjælper ikke at lægge grynene i blød. Herunder besvarer vi en lang række spørgsmål og giver dig et hav af tips om havregryn, så du overhovedet ikke kan være i tvivl om, hvorfor du skal fylde hovedet med de gyldne gryn.
Og så smager de pivgodt! Havregryn er valset, hel havre.Produktet blev oprindeligt fremstillet til at lave havregrød af, men efter dansk tradition foretrækker mange at spise rå havregryn med mælk og ofte enten med sukker eller rosiner.. Det var omkring år 1900, at man begyndte at valse havregryn og derved blev havregrøden populær som morgenmad. Ved fremstilling af havregryn varmebehandles havre imidlertid for at inaktivere enzymer, der ellers vil gøre havres umættede fedtsyrer harske under opbevaring.
gram: Protein: 17 kJ … Fytase er særlig virksom under dejlægning og hævning med en pH-værdi på omkring 4,5 som i surdej, og derfor kan man forestille sig, at kornprodukter, der hæver længe eller produceres med surdej, er mere næringsrigt i forhold til optagelse af mineraler. Og så smager de pivgodt! Havregryn besidder ligeledes et højt proteinindhold, hvilket skaber den ønskede mæthed i flere timer ad gangen. 100 g A-vitamin 0 RE Retinol 0 µg β-caroten 0 µg D-vitamin 0 µg E-vitamin 0.75 α-TE alfa-tokoferol 0.75 mg K-vitamin 0 µg ... beriget Ernæring i Havregryn, ikke beriget Ernæring i Hvedegryn, mannagryn Ernæring i Ris, polerede, rå Ernæring i Risengryn, grødris, brune, rå Ernæring i Risengryn, grødris, polerede, rå *Ved udregning af energifordeling bruges følgende kJ pr. Ud fra en helhedsbetragtning giver havregryn særdeles …