Tillagning Lägg in den helfrusna köttbiten i ugnen på grader 90 i ca 8-12 timmar (varierar på storleken av köttet, 1 kg blir 10 h).Koka upp vatten med krossade enbär och svartpeppar, salt, socker och smulade lagerblad.

Ingredients; 1.5 kg: 3.3 lbs: frozen boneless roast (beef, game, lamb, etc) 700 ml: 1.5 pints (US liq.) Enkelt och gott. Zerstoßene Wachholderbeeren. Recept på tjälknöl. Tjälknöl kommer ursprungligen ifrån Norrland, tjälknöl består av djupfryst kött vanligen används älgkött som steks i ugn på låg värme, ordet tjälknöl kom till av att köttet börjar tillagas genomfruset, tjälknölen ugnssteks runt 75 grader under cirka sexton timmar, men det varierar i olika recept. Zucker 2 Eßl. Tjälknöl. water: 300 ml.6 pints (US liq.) pickled red onion 4 small red onions. Fusion for the onions 1dl vinegar 1 cup water 1 cup sugar. dry red wine: 30 ml: 2 tsp: sugar: 100 ml.2 pints (US dry) salt: 15 ml: 1 tsp: crushed black pepper: 5 : garlic cloves, coarsly chopped: 15 ml: 1 tsp. Frostknolle (Tjälknöl) ... 1 kg Elch- oder Renbraten ohne Knochen aus der Oberschale (stek av innanlår från ren eller älg) 1 Liter Wasser 1 dl Salz 2 Eßl. 1-1.5 kg frozen roast of elk Brine 1 liter of water 0,2 cups salt 2 tablespoons sugar. Färdig tjälknöl går bra att frysa! Den Ofen auf 100 Grad stellen. Norrländsk tjälknul görs av fryst kött som steks otinat i låg ugnsvärme och sedan läggs i en kryddad saltlag där den ska stå under en längre tid. Zubereitung: Das tiefgekühlte Fleisch gefroren auf ein Gitter auf ein Blech legen und in den kalten Backofen auf die unterste Schiene schieben. Ingredienser 1 kg valfritt fruset Nötkött rekomenderar Älg 1 l vatten 1 dl salt 1 msk socker 6 enbär 6 svartpepparkorn 2 lagerblad. 1 bay leaf 10 crushed black peppercorns 2 tablespoons crushed juniper fresh thyme 2 crushed cloves of garlic. Metoden passar särskilt bra för köttbitar på 1 – 1,1/2 kg av mindre mört nöt- och älgkött, t ex från bog och ytterlår.