Ett recept som från början kom som ett läsartips från vår läsare Adam Ivarsson, i Stockholm.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda i lemoncurden. Testa vår enkla sockerkaka med mycket smak, perfekt även som tårtbotten!

Baka en saftig sockerkaka av den övermogna bananen i fruktkorgen. Vispa ägg …

Grädda kakan i 40–45 min.

I en annan skål vispa lätt strösocker, ägg och vaniljsocker. Här har du ett härligt recept som är framtaget av det svenska bagarlandslaget. Vispa smör och socker poröst. Garnering florsocker.

Länkar. Riv fint halva skalet och tillsätt till smörblandningen. Banansockerkaka med kanel. Stick ett hål i ägget, precis lagom stort att du kan tömma ut innehållet. 2. Fördela i en smord springform, ca 22 cm i diameter. Saftig vaniljfylld sockerkaka är en stor receptfavorit. Blanda mjöl och bakpulver och ev. 12–14 bitar. 2 ägg 2 dl socker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl vetemjöl 100 g smör, smält 1 dl mjölk 1/2 tsk kanel 1 äpple utan skal, rivet. Ställ även den åt sidan. Ta ut och låt svalna något innan servering. SOCKERKAKA UTAN ÄGG – GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader.
… Låt den svalna.

GÖR SÅ HÄR 1.

Tillsätt ett ägg i taget till smör och sockerblandningen under kraftig omrörning eller vispning. Ca 12 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Sockerkaka är som bäst om den är saftig och nybakad. Skölj dem sedan noggrant med vatten.

vaniljsocker 3. 1.

Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Skölj och skrubba citronen. Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.

Rör om allt ordentligt. Vispa i minst 2 minuter efter varje ägg. Konsumentkontakt. Kan med fördel användas till tårtbotten oxå. Den är lika god nybakad som dagen efter - en sockerkaka med det lilla extra! Rör ner mandelmjöl i smeten och sikta ner vetemjöl och bakpulver.
Sockerkaka Sikta vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Grädda i ugnen ca 1 timme. Rör yoghurten mjuk och tillsätt den och oljan till smeten, blanda jämnt. Grädda sockerkakan i cirka 45 minuter. Tillsätt ett ägg i taget, vispa äggen kraftigt. Vänd i mjölblandningen till en smet och häll i sockerkaksformen. Låt sedan kakan svalna. 2. De tror att de blir serverade ägg, skalar och så plötsligt är där en sockerkaka i stället.

GÖR SÅ HÄR 1.

Garnering florsocker.

Och det är mycket enkelt.

Låter du sockerkakan svalna. Tillsätt mjölblandningen och vänd med en slickepott till en klumpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Äppelsockerkaka med kanel. Enkel och saftig sockerkaka. Smält smör, låt det svalna lite.

Om Kungsörnen. 2 ägg 1 ¾ dl socker 75 g smör, smält ¾ dl mjölk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker ½ tsk kanel 3 dl vetemjöl 1 mogen banan, mosad. 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3,5 msk lemoncurd Vill man ha en klassisk sockerkaka tar man 2,5 tsk vaniljsocker istället. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Blanda alla torra ingredienser väl. Gör limekrämen så här: Riv skalet från limen fint och pressa ut saften.

Lägg dem i en skål med vatten och salt.