Gymnasium i Örebro Gymnasium i Örebro - Mitt i Sverige. På Samhälle media får du tillgång till vår alldeles nya mediastudio. Welcome to the homepage of Lars Calmfors. Institute for International Economic Studies Stockholm University S-106 91 Stockholm Sweden . Läs intervjun med honom om hur det är att plugga på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhälle på JENSEN gymnasium. Du har ett intresse för människor, mänskligt beteende och för samhällets uppbyggnad.

Läs intervjun med honom om hur det är att plugga på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhälle på JENSEN gymnasium. Inriktning Samhällsvetenskap. Professor of International Economics, Institute for International Economic Studies, Stockholm University. Vi tror att samhällsprogrammet skulle passa dig bäst! Huvudnäringen i Örebro har blivit handel, industri och logistik. Från det ljudisolerade kontrollrummet intill kan du övervaka inspelningarna på samma sätt som man arbetar i vilken professionell film- och tv-studio som helst. Förutom grundkursen, fortsättningskursen och kandidatkursen i kriminologi, ingår ytterligare tre terminer med kurser som är särskilt utvecklade för kriminologiprogrammet. Du vill även gärna studera vidare efter gymnasiet. Studion är fulländad med en scen som går att flytta runt och du filmar med bara de bästa kamerorna. Tolv kilometer från citycentrum ligger Örebro Airport som är en av Sveriges mest trafikerade. Samhällsprogrammet är ett brett program som gör att du får stor valfrihet efter gymnasiet och kan studera vidare på de flesta högskoleutbildningarna. Simon är 18 år gammal och pluggar på JENSEN gymnasium.
Address. Vi fördjupar oss bland annat i kriminologi, psykologi och filosofi. Dessa tre terminer innehåller exempelvis kurser som handlar om brottsutveckling, straffrätt, ungdomsbrottslighet, utvärderingsmetodik, alkohol och narkotika, riskbedömning för våld och nätverksanalys. Örebro har blivit ett logiskt centra och det kan vara med tanke på stadens läge mitt i centrala Sverige. Samhällsvetenskapsinriktningen på Nynäshamns gymnasium riktar sig till dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor såväl lokalt och nationellt som internationellt.

Även elever som pluggar Estetiska programmets inriktning Estetik och media använder … Här finns kurs-, ämnes- och läroplaner, information om betyg och annat stöd för dig som undervisar eller arbetar med pedagogisk verksamhet.