... Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. 0.75 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 200 g finhackade jordgubbar. Härlig rulltårta med ­Nutella passar både till fikat och som efterrätt.

Ta 2-3 msk snabbkaffe eller espresso då kallas det mockasmörkräm eller 2 msk kakao för chokladsmörkräm.

Rör ihop till en slät kräm. Pudra med florsocker och servera som den är eller spritsa på lite grädde och du har en bakelse och en god efterrätt! Lätt att göra och vansinnigt god! Den är verkligen supergod! Köket.se.

Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Samma goda kaka i en annan form och med frostingen som fyllning. Chokladrulltårta med smörkräm kallas även för drömtårta och drömrulltårta. Vispa till en jämn smet med elvisp (ca 5-10 sek). Du behöver Rulltårtebotten 4 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl Den 9 augusti är det rulltårtans dag! 1.

Servering: Pudra över florsocker. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Lägg bottnen med bakplåtspapper på en kökshanduk. Gör så här: Rulltårta: Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Florsocker används i glasyrer, i grädde och som dekoration. Blanda mjöl och bakpulver i en egen skål. 1 tsk vaniljsocker. 3 ägg 1 1/2 dl socker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver. (Om du tar vetemjöl så tänk på att när du mäter upp att mjölet inte ska vara packat så undvik att gräva i mjölpåsen med decilitermått. Vispa ägg och socker pösigt. I bästa fall hittar du en ny smakkombination! Chokladrulltårta - en rulltårta med choklad även kallad Drömtårta. Pudra över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon. 1 tsk bakpulver. Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar. 2 dl socker. Florsocker är finamlet strösocker blandat med stärkelse för att förhindra klumpbildning. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Täck bottnen med ett bakplåtspapper och vänd upp den från plåten. Ett klassiskt recept på drömtårta, rulltårta i choklad fylld med en fluffig smörkräm. Rulltårta med romrussin En rulltårta av det lyxigare slaget. Det är ju inte så konstigt med en saftig kaka som har en härlig smak och sedan i kombination med den lena och härliga frostingen. Börja med långa visptag om du vispar för hand eller med låg hastighet på elvispen och öka sedan vartefter. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp.

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Gör så här: 1. Rulltårta med citronfyllning – bjud på rulltårta med friska smaker av citron. Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader och vispa 2 medelstora äggmed sötningsmedel motsvarande 1 dl strösocker.Blanda i 1 dl potatismjöl och ½ dl vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver och eventuellt 1 tsk vaniljsocker. Rulla ihop till en rulltårta.