Då: Gift med Åsa Waldau och aktiv i församlingen. Nu: Fortfarande gift med Åsa Waldau, och fortfarande i en ledande position i församlingen.

Patrik Waldau berättar att han själv misshandlat, och blivit misshandlad, i församlingen. Tomtstorleken är ca 915 kvm. Peter Gembäck talar ut i Dagen. Mycket aktiv med bland annat sånginsatser på gudstjänsterna, enligt SvD. Patrik Waldau. De barn som växte upp under de dramatiska händelserna är nu unga vuxna som själva ska ge sig ut i livet. I polisutredningen antecknas exmakens ord: ”Det är de som varit nära Åsa som många gånger hamnat i ett våldsamt läge.” Hon och Urban Fält lämnar församlingen. Hans villa är värderad till ca 4 510 000 kr. Då: En av sex pastorer i Knutby Filadelfia och syster till den mördade Alexandra Fossmo.

I förhör berättar Patrik Waldau om livet med sin exfru ”Kristi brud” och hur hon förvandlades. Det var han som bjöd in Åsa Waldau till församlingen i Knutby – sen förlorade han henne. Han fyller 45 år den 2 augusti 2020 och har namnsdag 16 april. Patrik jobbar på Gränstaholm AB.

Per Gustaf Patrik Waldau är 44 år och bor i en villa på 140 kvm på Bohus-Björkö tillsammans med Maria Karin Birgitta Waldau. Åsa och Patrik Waldau skiljer sig. Åsa Waldau. 2016.