Lägg kött och ben i en stor kastrull. Koka upp och skumma av ordentligt. Fyll upp med vatten så att det täcker. Laga och koka gräddsåsen i en kastrull med tjock botten så bränns den inte så lätt. 1 mars, 2006 at 08:27 #1036020 Accessibility Help. Tillsätt salt, hel vit- och/eller svartpeppar och några kryddpepparkorn.

Efter att ha puttrat några minuter, löken blir blank och mjuk, tillsätt ett par msk socker, gärna råsocker eller muscovado. Skala och skär morötterna i bitar. Gustavs Mat: Klassisk köttsoppa Hacka en stor eller två små gula lökar, fräs i en rejäl klick smör, 2-3 msk. Koka upp och skumma av ordentligt; Tillsätt salt, hel vit- och/eller svartpeppar och några kryddpepparkorn. Och om du inte vill ha allt läckert gojs som är i grytan så är det bara o ta ett rökt köttben och gnaga!! Viltstek. Serveringsförslag Gräddsås är gott till mycket och klassiskt till köttbullar , köttfärsbiffar , kåldolmar , kålpuddning , kotletter , kycklingfilé och annan husmanskost som rullader , fläskkarré , stek eller ugnstekt kyckling . Är mims med pressad potatis!

Skala och klyfta löken. Gör såsen: Fräs svamp, pudra över mjöl, späd med grädde, koka sakta 30-45 min. Jump to. Hjärta från lamm serveras här med kryddning av ras el hanout, som innehåller bl a spiskummin, ingefära, kryddpeppar, koriander och kryddnejlika. Lägg i… kött (älg/ren/nöt…) köttben; salt; hel vit- och/eller svartpeppar; hel kryddpeppar; gul lök; morot; gelatin; Lägg kött och ben i en stor kastrull. Fyll upp med vatten så att det täcker. Lägg otinat kött i ugnsform i nedre delen av ugnen (75-100 grader). Facebook . kött (älg/ren/nöt…) ben salt hel vit- och/eller svartpeppar hel kryddpeppar gul lök morot gelatin. 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 10 enbär 10 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 2 lagerblad 1,5 kg benfri fransyska av nöt Salt och svartpeppar 2-3 dl grädde Skala och skiva löken. Stoppa också ner en gul lök och en morot. Sections of this page. Puttra lika länge till. Stoppa också ner … 2 kg stek av nöt, älg eller rådjur 7 hg grytbitar av älg (eller nöt) 2-3 morötter 1 gul lök 1 dl rödvin 1 dl vatten 0,5 dl fond, vilt eller kalv 2 msk soja 2 tsk maizena 1-2 dl grädde salt o peppar Bryn grytbitarna, krydda med salt o peppar. 1 like. Nu kommer trenden tillbaka och vi behåller de här läckra delarna istället för att exportera dem.

Press alt + / to open this menu. Att äta innanmat är helt naturligt i de flesta kulturer och var så även i vårt land fram till mitten av 1900-talet. Låt det koka i såsen ca 5 min. Smaka av. Episode. Vid 65-75 grader (12-15 timmar) tag ut och lägg steken i den uppkokta, svalnade saltlagen över natten eller fram till serveringen. Det ska bara puttra försiktigt, blir det brunt, kasta och gör om. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i grytan.

Koka egen buljong på köttben som kalvben är en god grund till bla god sås.

Buljongen kan du reducera - koka ner - till mer koncentrerad smak Per Morberg lagar soppa gjord på högrev och rotfrukter.