Det berättade TV4-medarbetaren Phil Pöysti vid en lunchdebatt arrangerad av Kristna Publicistförbundet . Reporter Knutby - från paradis till helvete 14 februari. Underförstått, det fanns en farlig sekt-miljö som triggade morden.

Deceptive Diplomacy - The Follow-up. Problemet var bara att det inte stämde.

I Knutby-diskussionen sammanblandas mordet (morden?)

Efter dödsskjutningen pekades ortens filadelfiaförsamling ut som en sekt med hård kontroll över sina medlemmar.Kalla fakta granskar församlingen och har talat med flera medlemmar som lämnat den.

Ny bok av Helge Fossmo om vad som hände i Knutby ... Med den innehåller också flera fotografier inifrån församlingen - som tagits av honom själv innan mordnatten den 10 januari 2004.

Dokumentär knutby inifrån. Knutby inifrån, del 1: Före detta medlemmar berättar fasansfulla detaljer från livet i Helge Fossmo och Åsa Waldaus frikyrkliga sekt. och mordförsöken med synen på Knutby Filadelfia som en sekt. 21 maj 2018. TV4:s Kalla Fakta gör en dokumentär om Knutbyförsamlingen under ett helt år. Misshandel, maktmissbruk och slavliknande förhållanden. Längd: 22m 20s På TV4 Play sedan: 8 januari 2015 Säsongsavslutning. Publicerad 10 juli 2019. Ladda fler Alla program (A-Ö) Lars Johan Hierta. Händelserna i Knutby kom att fanns inom församlingen var något som styrktes då P4 Uppland kunde spela upp en ljudupptagning med Åsa Waldau inifrån. Knutby, en liten sovstad i Uppland. Uppdrag granskning. Och lyssnat på P3 Dokumentär om det, ... Förut gick jag ibland in på pastorns hemsida som han skrev på inifrån fängelset. 2017 sprack till slut bubblan och i den stundande rättegången är …

Det har snart gått tio år sedan morden i Knutby skakade Sverige. Read 35 reviews from the world's largest community for readers.

Knutby inifrån, del 1: Före detta medlemmar berättar fasansfulla detaljer från livet i Helge Fossmo och Åsa Waldaus frikyrkliga sekt. tor 25 jan 2018. Dokument inifrån är ett svenskt TV-program i SVT, som visar granskande dokumentärer med fokus på inrikesfrågor.

Uppföljning av en dokumentär i samma ämne som visats av Dokument inifrån föregående vår.

Enligt Wikipedia gifte han sig 2007. Grundad 1830. av Lars Johan Hierta. Församlingen i Knutby blev rikskänd efter morddramat 2004. Uppdrag granskning har pratat med nära hälften av dem som varit medlemmar i församlingen. Knutby book.

Programmet hade premiär den 9 september 1998. I Dox hittar du världens bästa filmer om verkligheten. Brännande aktuellt i Dokument utifrån. Nu träder också ledarna fram och vittnar om psykisk och fysisk misshandel, tukt … – Hon har misshandlat med slag, skohorn, bitit och huggit folk… Undersökande journalistik från Sveriges ledande grävredaktion, Uppdrag granskning. 2017 sprack till slut bubblan och i den stundande rättegången är …

Dokument utifrån. Anton Berg och Martin Johnson gör en dokumentär om Knutbyfallet för HBO.

Phil Pöysti, redaktionsmedlem och tv-fotograf på Kalla Fakta, skulle i dag ha varit i Knutby och dokumenterat. ; Tryck på Blockera eller Avblockera; Tryck på Blockera eller Avblockera igen för att bekräfta. Problemet var bara att det inte stämde. Publicerad Ons 18 mar 11:59. TV4:s Kalla Fakta gör en dokumentär om Knutbyförsamlingen under ett helt år. – Det har varit ett envälde med maktmissbruk och övergrepp, säger Emelie, som växte upp i församlingen, i Aftonbladets dokumentär. Insidan handlar om fyra kvinnor, som gått med i Sverigedemokraterna, och deras upplevelser av verkligheten i ett mansdominerat parti som vuxit sig starkt samtidigt som världen plågats av finanskris, islamism, terrorism och flyktingkris. Kulturdokumentärer i K special och undersökande journalistik i Dokument inifrån. 37 min.. Three years have past since UN experts Zaida Catalan and Michael Sharp was murdered in the central parts of the Democratic republic of Congo. Den lilla församlingen i det uppländska samhället Knutby förvandlades till ett helvete. Lagom till jul kommer programmet. Så blev bestraffningarna vardag för de tolv vid ”Bordet” i Knutby I åratal gjorde medlemmarna i Knutby Filadelfia allt för att de skulle framstå som en normal församling. Så blev bestraffningarna vardag för de tolv vid ”Bordet” i Knutby I åratal gjorde medlemmarna i Knutby Filadelfia allt för att de skulle framstå som en normal församling. tor 25 jan 2018. Karin Swärd och Phil Poysti fick efter skottdramat möjligheten att följa församlingen inifrån. Knutbymordet syftar på ett mord och ytterligare förvecklingar fram till 2004 i dåvarande Filadelfiaförsamlingen i Knutby i Uppsala län.Det var huvudnyheten i svenska medier under maj månad 2004.. Pastor Helge Fossmo anklagades för att ha mördat sin första hustru Helene samt förmått "barnflickan" Sara Svensson att mörda fru nummer två Alexandra. Lagom till jul kommer programmet.