Stekhällen är definitionen av rustikt och riktigt svenskt hantverk. Svensk/nordisk mat. Per Morbergs bästa grilltips: ASKGRÅ KOL Tänd grillen i god tid och börja inte grilla förrän glöden är askgrå! Och fabrikör. Det är lätt att lyckas med grillad oxfilé. Här hittar du recept och tips till hur du lyckas som bäst med din planka. Ja det stämmer faktiskt. 1 kg mjölig potatis; 3 äggulor; 3 msk smör; 3 msk matolja; salt; peppar; Biffen. Grilla oxfilé sommar som vinter - lika gott varje gång.
Recept från boken Morberg lagar husmanskost. Ingredienser. Här delar han med sig av favoritrecepten. Trots namnet är Oxfilé Provençale faktiskt en helsvensk rätt. Laga hemmagjord plankstek med oxfilé och pommes duchesse. Börja gärna med en mindre mängd senapspulver, och smaka dig fram till en styrka du tycker är lagom. Från Vad blir det för mat. Röding med örthollandaise. Se vad andra säger. Du behöver. Duchessepotatis. 4 portioner. Per Morberg.

Oxfilé Provençale. 120 recensioner. 4. citronsaft 2 msk. 2018-sep-08 - Per Morbergs recept på klassisk festmat: Kalvfilé Oscar, med hummer, sparris och choronsås. Det rätta namnet är nötfilé, men de flesta säger oxfilé… persilja 1 knippe. Goda recept med oxfilé. Tips! Skådespelaren och kocken Per Morberg älskar att grilla. Helgrillad oxfilé är ett läckert sätt att tillaga filén, och det är mycket lättare att få den saftig än när man kör enskilda skivor.

Per Morberg formger och tillverkar en helt egen stekhäll för att kunna steka Oxfilé Provencale även under blå himmel. MORBERG. Foto: Martin Löf.

Oxfilé är en delikatess som ofta väljs när det ska lagas festlig mat och ställas till med fest. Oxfilé kan nämligen också komma från kossan. Av Per Morberg. Trots att oxfilén inte alltid kommer från oxen kallas den ändå för oxfilé. Grillat med Per Morberg. En rustik stekhäll med elegant formgivning.

Alexandra Alexandersson mat. Denna rätt tog sin form på 1930-talet av köksmästare Julius Carlsson på klassiska restaurangen Cecil som då låg på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Ett par minuter per sida i perfekt glöd och du har en perfekt köttbit! Personen Per Morberg är skådespelare, jägare och kock. Plankstek är en riktig resturangklassiker. oxfile 800 g. potatis 800 g. smör 200 g. vitlöksklyftor 5 st. timjan 1 knippe.

KVALITET Använd grillkol av bra kvalitet, gärna briketter som ger längre glödtid. Här lyxas den till lite med grillade tomater, baconinlindade haricots verts, duchessepotatis samt hemlagad bearnaisesås.
En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning.