Ha i morötter, palsternacka, lök och vitlök! Lilla fransyskan brukar köttgesällen Eric Persson kalla ’stekarnas Rolls Royce’ eftersom den har en så perfekt form.

Ugnsstekning är en bekväm tillagningsmetod eftersom köttet sköter sig själv i ugnen, man behöver bara kasta en blick på den digitala stektermometern ibland, så att man säkert tar ut steken i tid. 6 personer .

koka stek Varmrätt fransyska.

middag fest husman Påsk kött grädde morötter fransyska Visa fler.
Dvs bakdelskött.

Tricket är att ugnssteka det länge, på låg temperatur.

Rostbiff, innan- eller ytterlår, fransyska. Skär morötter och lök grovt och låt svettas runt med steken, lagerblad svartpeppar och tomatpuré i ca 3 – 4 min. Ställ in grytan i kall ugn och vrid upp till 225 grader grader. Recept på Fransyska. Bjöd på söndagsstek igår och eftersom vi har vilt i frysen testade jag vildsvinsfransyskan i en ganska traditionell stek. Jag tog ganska mkt. Fransyska passar utmärkt att tillaga i en lergryta. Vildsvinsstek på fransyska.

Grytstekt fransyska är värt all sin tid i köket, Lök, morot och selleri tillagas tillsammans med denna stek, och får fantastiska smaker av köttsaften. Steka i ugn Rostbiff, fransyska, fläskkarré och lammstek är bara några exempel på styckningsdetaljer som passar att helsteka i torr ugnsvärme. 2014-nov-23 - En klassisk söndagsstek som får puttra i gjutjärnsgryta en längre tid för att få ett kött som är så mört att det smälter i munnen.. mmm Fransyska är inte den ädlaste delen av nötkreaturet, men genom att tillaga den på rätt sätt går det att få köttet förvånansvärt saftigt och mört.

Enkelt och gott. En saftig och god nötstek på fransyska som tillagas på låg temperatur i ugnen under lång tid. Sätt ugnen på 200-220 grader Gnid in köttet i salt och lite peppar Lägg steken i gjutjärnsgryta Krydda med rosmarin, lite pressad citron och honung. Visa ingredienser & tillagning. Efter ca 1,5-2 timmar är rätten klar.. En fördel är om du har en stektermometer till hjälp när du ska tillaga fransyska i lergryta så att du får det perfekta köttet. Ingredienser. En benfri stek på 1½ kg räcker till 8 personer. Njut av den som en underbart god söndagsmiddag med rotfrukter och en krämig sherrysås med grädde. Slå på så mycket köttbuljong så det täcker köttet till hälften. Grytan blötläggs i 15 minuter innan kött och övriga tillbehör läggs ner i grytan. Älgstek i ugn - Byhäxan - Recept Här passar det lite finare köttet bäst.

Ingredienser.
GÖR SÅHÄR : Bryn steken i smör i en större gryta med lock. Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.